• Stel je eigen unieke koffer samen
 • Leverbaar binnen 48 uur

Een moment geduld aub..

Wat mag je meenemen in je koffer of ruimbagage?

Als je op het punt staat om met het vliegtuig te reizen, is het belangrijk om te weten welke items je veilig in je koffer kunt meenemen. We begrijpen dat dit soms verwarrend kan zijn. 

Daarom gaan we je alles vertellen over wat wel of niet mee mag in jouw bagage. Zo weet je wat verboden goederen zijn maar ook wet je wel in je handbagage en ruimbagage mag meenemen. Ook gaan we dieper in op wat in principe wel in je ruimbagage maar niet in je handbagage mee mag.

Hieronder bieden we een overzicht van alle bagage regels. Zo kun jij zorgeloos op reis!

Wat mag er mee in je handbagage koffer?

Voor handbagage gelden regels die anders zijn dan voor ruimbagage. Daarom gaan we je alles vertellen over welke regels er zijn voor zowel handbagage als ruimbagage. De verschillende regels hiervoor verschilt per luchtvaartmaatschappij. Houdt hier rekening mee voor jouw reis. Vooral wanneer je buiten de europese unie reist kunnen regels soms iets afwijken.

Wat je wel meenemen?

Wat mag er mee in je koffer aan vloeistoffen?: Bij het reizen met de handbagage koffer moet je rekening houden met de regels voor vloeistoffen. Alle vloeistoffen moeten in flesjes van maximaal 100 ml worden verpakt en in een hersluitbare plastic zak worden geplaatst. Deze zak mag je meenemen in je handbagage.

Wat mag je meenemen in je koffer aan droge stoffen?: In je handbagage mag je ook vaste stoffen en vloeistoffen zoals sommige gels meenemen, maar het is belangrijk om te controleren of deze aan de luchthavenregels voldoen. Crèmes, zoals lotions en cosmetica, moeten voldoen aan de regelgeving voor vloeistoffen.

Vliegen: wat mag er in de koffer aan persoonlijke voorwerpen?: Het is toegestaan om persoonlijke items zoals elektronica, boeken, kleding en kleine niet-scherpe voorwerpen in je handbagagekoffer mee te nemen. Let echter op dat scherpe voorwerpen, zoals messen en scharen, niet zijn toegestaan.

Wat mag je niet mee in een handbagage koffer?

 • Verboden voorwerpen: Het is van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de lijst van verboden voorwerpen. Dit omvat items zoals vuurwapens, explosieven, en andere potentieel gevaarlijke voorwerpen. Deze voorwerpen zijn strikt verboden in je handbagage en kunnen leiden tot ernstige gevolgen als ze worden ontdekt.

Het is ook belangrijk op te merken dat de specifieke regels en voorschriften per luchtvaartmaatschappij en luchthaven kunnen variëren. Daarom is het verstandig om voorafgaand aan je reis de website van je luchtvaartmaatschappij en de regels van de luchthaven te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Met deze richtlijnen in gedachten kun je je handbagagekoffer efficiënt en veilig inpakken, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je vlucht.

Handbagage koffer NoBoringSuitcases

Wat mag je meenemen in je ruimbagage?

Wat mag er allemaal in je koffer in de ruimbagage? Wat wel niet en niet mee mag in de ruimbagage koffer gaan we hieronder voor je beantwoorden.

Wat mag er mee in een grote koffer

Wanneer je je klaarmaakt voor een vliegreis en je een grote koffer wilt inpakken, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

 • Kleding en persoonlijke bezittingen: In een grote koffer kun je kleding, schoenen, accessoires en persoonlijke bezittingen inpakken. Hier heb je over het algemeen meer ruimte dan in je handbagagekoffer.

 • Toiletartikelen: Veel toiletartikelen, zoals shampoo, conditioner, bodylotion en tandpasta, kunnen veilig in een grote koffer worden meegenomen. Er zijn geen beperkingen van 100 ml zoals in handbagage.

 • Boeken en entertainment: Grote koffers zijn ideaal voor het meenemen van boeken, tijdschriften, elektronica en andere entertainmentartikelen om je reis aangenamer te maken.

 • Scherpe voorwerpen: Het is toegestaan om scherpe voorwerpen, zoals scheermessen, scharen en gereedschap, in je grote koffer te plaatsen. Zorg er wel voor dat deze goed zijn verpakt om letsel te voorkomen.

Wat mag niet mee in een koffer

Hoewel grote koffers meer ruimte bieden voor diverse items, zijn er nog steeds enkele zaken die absoluut niet in een koffer mogen worden vervoerd vanwege veiligheids- en regelgevingsredenen:

 • Lijst met verboden voorwerpen: Vuurwapens, explosieven, en andere potentieel gevaarlijke voorwerpen zijn strikt verboden in zowel handbagage als ruimbagage. Deze items kunnen ernstige gevolgen hebben als ze worden ontdekt.

 • Bederfelijke goederen: Verse voedingsmiddelen, zoals vlees, zuivelproducten en groenten, mogen niet in een koffer worden meegenomen vanwege het risico op bederf.

 • Huisdieren: Levende dieren mogen niet in een koffer worden vervoerd. Als je met je huisdier reist, moet je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij voor specifieke regelingen.

 • Waardeerbare bezittingen: Het wordt sterk aanbevolen om waardevolle spullen zoals sieraden, geld en belangrijke documenten niet in je koffer achter te laten. Deze items kun je beter in je handbagage bij je dragen.

Houd altijd rekening met de specifieke regels en voorschriften van je luchtvaartmaatschappij en de luchthaven waar je vertrekt, aangezien deze kunnen variëren. Door de juiste items in je grote koffer te plaatsen en verboden voorwerpen te vermijden, kun je een zorgeloze en veilige reis ervaren.

Wat mag ik meenemen als ruimbagage maar niet als handbagage?

Wat mag ik meenemen in mijn koffer als ruimbagage maar niet als handbagage? Er zijn een aantal voorwerpen die je mag meenemen als ruimbagage maar niet als handbagage. Dit gaat dus om bagage die je afgeeft bij de incheckbalie en wordt meegenomen in het laadruim. Deze lijst hebben we hieronder voor je uitgewerkt zodat je weet wat je wel en niet mee aan boord mag nemen als bagage.

 1. Scherpe voorwerpen (zoals messen, scharen en gereedschap)
 2. Sportuitrusting (zoals tennisrackets, honkbalknuppels of ski's)
 3. Grote en zware items (die niet binnen de handbagageafmetingen passen)
 4. Vuurwapens en explosieven (absoluut verboden)
 5. Verse voedingsmiddelen (om bederf te voorkomen)
 6. Waardevolle spullen (zoals sieraden en belangrijke documenten, bij voorkeur in je handbagage meenemen)

Houd er rekening mee dat de regels en beperkingen kunnen variëren per luchtvaartmaatschappij en luchthaven, dus controleer altijd de specifieke bagageregels van je gekozen luchtvaartmaatschappij voordat je gaat inpakken voor je reis.

Douaneregels: Wat zijn verboden voorwerpen?

Bij internationale reizen en het passeren van de douane zijn er strikte regels met betrekking tot verboden voorwerpen die absoluut niet zijn toegestaan aan boord van een vliegtuig. Deze regels zijn ontworpen om de veiligheid van passagiers en bemanning te waarborgen. Hier zijn enkele voorbeelden van verboden voorwerpen die je niet in je handbagage of ruimbagage mag meenemen:

 • Vuurwapens en explosieven: Het spreekt voor zich dat het meenemen van vuurwapens, munitie, explosieven en vuurwerk ten strengste verboden is aan boord van een vliegtuig. Deze voorwerpen vormen een ernstige bedreiging voor de veiligheid en zijn absoluut niet toegestaan.

 • Scherpe voorwerpen: Voorwerpen zoals messen, scharen met lemmeten langer dan 6 centimeter en andere scherpe gereedschappen mogen niet in je handbagage worden meegenomen. Scherpe voorwerpen kunnen potentieel worden gebruikt als wapens en moeten daarom in je ruimbagage worden ingecheckt.

 • Vloeistoffen in grote hoeveelheden: In je handbagage zijn vloeistoffen in flesjes van meer dan 100 ml per stuk niet toegestaan. Deze moeten in een hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter worden geplaatst en in je ruimbagage worden ingecheckt.

 • Explosieve en brandgevaarlijke stoffen: Voorwerpen zoals gasflessen, brandstof, ontvlambare stoffen en zelfs lucifers mogen niet aan boord worden meegenomen. Deze kunnen ernstige veiligheidsrisico's met zich meebrengen.

 • Beschermde dier- en plantsoorten: Het is belangrijk om te weten dat het illegaal is om voorwerpen gemaakt van beschermde dier- en plantensoorten internationaal te verhandelen zoals schoenen van krokodillenleer. Dit omvat items zoals souvenirs van ivoor, koraal, en schildpadschilden. Het meenemen van dergelijke voorwerpen kan leiden tot juridische problemen.

Het is van vitaal belang om op de hoogte te zijn van deze douaneregels en de lijst van verboden voorwerpen voordat je gaat reizen. Het negeren van deze regels kan leiden tot ernstige consequenties, waaronder boetes en juridische vervolging. Zorg ervoor dat je je grondig voorbereidt en geen verboden voorwerpen in je bagage meeneemt om een veilige en probleemloze reis te garanderen.

Afwijkende bagage per luchtvaartmaatschappij

Wanneer je met verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegt, is het belangrijk om te begrijpen dat de regels en voorschriften met betrekking tot afwijkende bagage kunnen variëren. Afwijkende bagage omvat items die niet standaard in de categorie handbagage of ruimbagage vallen, maar toch noodzakelijk kunnen zijn voor je reis.

Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Per luchtvaartmaatschappij: Elke luchtvaartmaatschappij heeft specifieke regels met betrekking tot afwijkende bagage, zoals sportuitrusting, muziekinstrumenten, medische apparatuur of andere grote en ongebruikelijke voorwerpen. Het is essentieel om de regels van de betreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen voordat je deze items meeneemt.

 • Regels voor handbagage: Sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde afwijkende items toestaan als onderdeel van je handbagage, maar dit kan variëren. Het is belangrijk om te weten of je bijvoorbeeld een muziekinstrument als handbagage kunt meenemen. Check daarom goed welke regels gelden bij jouw luchtvaartmaatschappij.

 • Contact opnemen: Als je twijfels hebt over het meenemen van afwijkende bagage, is het raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Ze kunnen je voorzien van specifieke instructies en advies.

 • Bagage check: Bij het inchecken van afwijkende bagage is het verstandig om dit bij de incheckbalie te melden. Het personeel kan je helpen bij het correct inchecken van je items en ervoor zorgen dat ze veilig worden vervoerd. Bagage zwaarder of groter dan 100 kilogram moet mogelijk vooraf worden aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij vanwege speciale afhandelingsvereisten.

Het is cruciaal om jezelf goed te informeren over de regels en voorschriften van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist, met name als je afwijkende bagage wilt meenemen. Door je aan de richtlijnen te houden, kun je onnodige problemen en kosten vermijden en een aangename reiservaring hebben.

Welke etenswaren mogen mee in de koffer?

Wat mag allemaal in je koffer aan etesnwaren. En wat mag er in je koffer aan dranken? Hieronder leggen we uit wat je wel niet mee mag nemen aan eten en drinken.

Wat mag meestal wel mee in je koffer

 1. Verpakte voedingsmiddelen: Voedingsmiddelen die goed zijn verpakt en niet bederfelijk zijn, zoals ingeblikte goederen, verpakte snacks, ingepakte chocolade en koekjes, kunnen doorgaans veilig in je koffer worden meegenomen.

 2. Droge voedingsmiddelen: Droge etenswaren zoals granen, pasta, rijst en gedroogd fruit zijn meestal toegestaan in je koffer, zolang ze in een luchtdichte verpakking zitten.

 3. Non-alcoholische dranken: Niet-alcoholische dranken in ongeopende verpakkingen, zoals frisdrank, mineraalwater en sap, worden over het algemeen geaccepteerd.

Wat mag meestal niet mee in je koffer

 1. Bedorven of gevoelige etenswaren: Voedingsmiddelen die kunnen bederven, zoals verse groenten, fruit, zuivelproducten, vlees en vis, worden meestal afgeraden om in je koffer te plaatsen vanwege het risico op bederf en geurproblemen.

 2. Vloeistoffen en sauzen: Vloeibare of semi-vloeibare etenswaren zoals soepen, sauzen en jam moeten voldoen aan de beperkingen voor vloeistoffen in je handbagage en worden over het algemeen afgeraden in je koffer. Gevaarlijke vloeistoffen zijn verboden en in principe mag je deze nooit meenemen om de veiligheid van iedereen in het vliegtuig te waarborgen.

 3. Alcoholische dranken: Het meenemen van alcoholische dranken in je koffer kan afhankelijk zijn van de regels van de luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming. Controleer de regels vooraf.

 4. Kwetsbare verpakkingen: Voedingsmiddelen in kwetsbare verpakkingen, zoals glazen potten of flessen, kunnen breken tijdens de vlucht en moeten met de nodige voorzichtigheid worden ingepakt.

Het is belangrijk om op te merken dat de specifieke regels en voorschriften kunnen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, het land van bestemming en zelfs de specifieke luchthaven. Raadpleeg daarom altijd de regels en voorschriften voordat je beslist welke etenswaren je in je koffer wilt meenemen om eventuele ongemakken en problemen tijdens je reis te voorkomen.

Met deze tips ga jij goed voorbereid op reis

Wanneer je van plan bent om te gaan vliegen, is een goede voorbereiding essentieel om een soepele en stressvrije reis te garanderen. Hier zijn enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat:

 • Controleer je vluchtschema: Zorg ervoor dat je je vluchtschema kent en weet hoe laat je moet inchecken. Houd rekening met eventuele vertragingen en zorg dat je ruim op tijd op de luchthaven bent.

 • Pak je handbagage slim in: Als je handbagage meeneemt, zorg er dan voor dat je alle vloeistoffen volgens de voorschriften hebt verpakt in een hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter. Leg ook belangrijke documenten, medicijnen en waardevolle spullen in je handbagage.

 • Volg de bagageregels: Ken de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zorg dat je ruimbagage niet te zwaar is en voldoet aan de afmetingen die zijn toegestaan. Bagage die groter of zwaarder is dan is toegestaan volgens de regels van jouw airline moet je meestal extra voor betalen.

 • Identificeer je bagage: Markeer je bagage met je naam, adres en contactgegevens. Dit maakt het gemakkelijker om je bagage terug te vinden als deze verloren gaat.

 • Wees op de hoogte van douaneregels: Ken de douaneregels van de landen waarnaar je reist. Zorg ervoor dat je geen verboden voorwerpen in je bagage hebt en weet welke douaneformaliteiten je moet doorlopen.

 • Houd belangrijke documenten bij de hand: Bewaar je paspoort, identiteitskaart, boardingpass en eventuele visa op een veilige, gemakkelijk toegankelijke plaats.

 • Wees op tijd op de luchthaven: Zorg ervoor dat je ruim op tijd op de luchthaven aankomt, vooral als je internationaal vliegt. Dit geeft je voldoende tijd om in te checken, door de beveiliging te gaan en eventuele onvoorziene vertragingen op te vangen.

 • Volg de veiligheidsinstructies: Luister naar de veiligheidsinstructies aan boord van het vliegtuig en volg de aanwijzingen van het cabinepersoneel nauwkeurig op.

 • Houd je gezondheid in de gaten: Als je medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende voorraad hebt voor je reis. Vergeet niet om hydratatie en beweging tijdens de vlucht te overwegen om eventuele ongemakken te verminderen.

Door deze tips in acht te nemen, kun je je reis goed voorbereiden en met vertrouwen aan boord van het vliegtuig stappen. Een zorgvuldige planning en naleving van de regels en voorschriften dragen bij aan een aangename reiservaring.